Novosti

 • 02.05.2017

  Infografike o hroničnoj limfocitnoj leukemiji i mantle ćelijskom limfomu

  Hronična limfocitna leukemija i Mantle ćelijski limfom su dva podtipa Non-Hodgkin limfoma i spadaju, po klasifikaciji WHO, u retke bolesti. O njima se u Srbiji malo zna, pa shodno tome pacijenti vrlo često ostaju neinformisani ili nedovoljno informisani o svojoj bolesti

  [detaljnije]

 • 24.03.2017

  Prvi nacionalni dan borbe protiv limfoma

  Srpska limfomska grupa (SLG) i Udruženje obolelih od limfoma (LIPA) zajedničkom inicijativom odlučili su da se ubuduće 24. mart u zdravstvenom kalendaru obeležava kao nacionalni dan borbe protiv limfoma.

  [detaljnije]

 • 14.10.2016

  Predstavljanje projekta „KAKO POBEDITI HOČKINOV LIMFOM“

  Lipa je uz podršku srpskih eminentnih hematologa osmislila i realizovala program edukacije koji se sastoji iz pet video snimaka i tim povodom smo organizovali organizuje konferenciju za štampu u Press centru UNS-a. Beograd.

  [detaljnije]

 • 08.10.2016

  LIPA na European Blood Cancer Policy Summit-u

  LIPA na European Blood Cancer Policy Summit-u

  27. septembra u Briselu održan je prvi Evropski samit posvećen hematoonkološkim bolestima. U okviru ove konferencije održana je i radionica za predstavnike pacijenata iz čitave Evrope.

  [detaljnije]

 • 24.03.2016 Summary IEEPO2016

  Summary IEEPO2016

  Osmi po redu IEEPO (International Experience Exchange for Patient Organisations) pod pokroviteljstvom farmaceutske kuće ROCHE održan je u Kopenhagenu od 2-3 marta ove godine.

  [detaljnije]

 • 24.03.2016 Formirana Inicijativa koja se zalaže za veću dostupnost lekova za pacijente u Srbiji

  Formirana Inicijativa koja se zalaže za veću dostupnost lekova za pacijente u Srbiji

  „Inicijativa za inovativni pristup poboljšanju dostupnosti novih lekova u Srbiji“ formirana je 8. februara 2016. godine, sa misijom da javno zagovara hitno poboljšanje pristupa savremenim i efikasnijim lekovima za pacijente u Srbiji.

  [detaljnije]

 • 24.03.2016

  Radionice u Kragujevcu

  Naše udruzenje je organizovalo radionice o borbi protiv ne samo limfoma, već kancera uopšte u srednjim školama u Kragujevcu pod nazivom “MI MOŽEMO, JA MOGU”.

  [detaljnije]

 • 02.02.2016

  Ja mogu. Mi možemo.

  I ove godine se LIPA pridružila obeležavanju Svetskog dana borbe protiv kancera i kampanji „JA MOGU. MI MOŽEMO“.

  [detaljnije]

 • 01.02.2016

  Šta treba znati o limfomu

  Činjenice koje su navedene u tekstu dobijene su od istaknutih eksperata u oblasti onko-hematologije Roberta W. Chen-a iz City of Hope centra u Kaliforniji i Frederick Lansingan-a iz Dartmouth-Hitchcock centra u Nju Hempširu. Ovde je navedeno 10 činjenica o limfomu, koje svako od nas treba da ima na umu:

  [detaljnije]

 • 31.12.2015

  LIPA donirala knjige odeljenju hematologije u Kragujevcu

  U vreme praznika i darivanja, treba se setiti i onih kojima je najteže. Oni ove praznike dočekuju van svojih kuća i daleko od najmilijih, boreći se sa teškom bolešću. Oni ove praznike dočekuju u bolnici.

  [detaljnije]

 • 16.12.2015

  SREĆNI PRAZNICI

  LIPA vam želi srećne praznike!

  [detaljnije]

 • 26.10.2015

  LYFE - Prva aplikacija posvećena pacijentima obolelim od Hodgkin-ovog limfoma

  Sa velikim zadovoljstvom LIPA u saradnji sa Lymphomom Coalition,predstavlja prvu i jedinu aplikaciju posvećenu kvalitetu života i mogućim problemima sa kojima se suočavaju pacijenti oboleli od HL-a.

  [detaljnije]

 • 16.09.2015

  SEPTEMBAR-mesec borbe protiv limfoma

  15. septembra svet obeležava Svetski dan borbe protiv limfoma, a LIPA čitavog septembra kao meseca borbe protiv limfoma sprovodi akcije u cilju podizanja svesti i informiisanosti javnosti.

  [detaljnije]

 • 30.08.2015

  LIPA na jubilarnim 50.-tim FILMSKIM SUSRETIMA u Nišu

  Udruženje LIPA je za vreme trajanja jubilarnih 50-tih Filskih susreta u Nišu, od 22. do 28.avgusta, postavilo svoj štand u letnjoj pozornici u Tvrđavi. Posetioci su imali priliku da se informišu o aktivnostima LIPE.

  [detaljnije]

 • 18.08.2015

  LIPA na Nišvillu

  Udruženje LIPA je za vreme trajanja Internacionalnog jazz festivala Nišville, od 13. do 16.avgusta, postavilo svoj štand na šetalištu u Tvrđavi. Posetioci su imali priliku da se informišu o aktivnostima LIPE, a naši članovi i volonteri su deljenjem lifleta pokušali da upoznaju javnost sa problemom limfoma, simptomima i prevencijom.

  [detaljnije]

 • 10.05.2015

  "Narandžasto je u modi" u Kragujevcu

  Udruženje obolelih od limfoma – LIPA organizovalo je u subotu 09. maja u tržnom centru Kragujevac PLAZA od 12.00 - 20.00 časova niz aktivnosti posvećenih prevenciji i lečenju limfoma ali i zdravim životnim navikama, sa ciljem podizanja svesti o ovoj bolesti.

  [detaljnije]

 • 25.04.2015

  IEEPO 2015 Minhen

  Ove godine, sedmi put je održan IEEPO (International Experience Exchange for Patient Organizations) pod pokroviteljstvom farmaceutske kuće ROCHE. Konferencija je održana u Minhenu početkom marta meseca. Učestvovalo je 190 predstavnika pacijenata iz 41 zemlje.

  [detaljnije]

 • 10.12.2014

  Godišnja skupština LC u San Franciscu

  Ove godine je održana godišnja skupština Lymphoma Coalition u San Franciscu od 3. do 5. decembra, neposredno pred početak velikog hematološkog kongresa u organizaciji američkog udruženja hematologa. Naše udruženje su predstavljale Maja Kocić iz Niša i Jelena Đurić iz Beograda.

  [detaljnije]

 • 01.11.2014

  Izabrana pobednička poruka

  Članica Marina Mladenović iz Kragujevca osvojila je najviše lajkova za poruku koju je napisala na beloj majici.

  [detaljnije]

 • 16.09.2014

  WLAD 2014

  Svetski dan borbe protiv limfoma ove godine obeležen je akcijom „Napiši poruku podrške“ u centru Beograda i Niša 15.09 i sledećeg dana tribinom „LIMFOM-stanje u Srbiji 2014“ u press centru UNS-a.

  [detaljnije]

 • 19.06.2014

  Godišnja skupština ECPC-a u Bukureštu

  ECPC- European Cancer Patient Coalition, je evropsko udruženje koje okuplja 347 udruženja obolelih od različitih tipova kancera širom Evrope.

  [detaljnije]

 • 12.06.2014

  Prva godišnja skupština LC Europe u Milanu

  Prva godišnja skupština LC Europe, koja je održana neposredno pre velikog evropskog hematološkog kongresa (EHA), imala je ogroman uspeh.

  [detaljnije]

 • 06.02.2014

  Obeležen svetski dan borbe protiv maligniteta

  Maja Kocić, predsednik Udruženja, održala je predavanje na temu „Borba protiv maligniteta u Srbiji“, 6. februara 2014. godine u hotelu Regent Club u Nišu.

  [detaljnije]

 • 05.02.2014

  Svetski dan borbe protiv maligniteta

  Naše Udruženje, kao član Union for International Cancer Cotrol UICC, i ove godine je obeležilo 4. februar, Svetski dan borbe protiv maligniteta.

  [detaljnije]

 • 13.10.2013

  Lipa na festivalu zdravlja 2013

  I ove godine naše udruženje uzelo je učešće na festivalu zdravlja u Nišu. Festival je održan 11-12. oktobra u Domu vojske, u organizaciji udruženja Lekar-Info. LIPA je bilo jedino udruženje pacijenata na ovom festivalu.

  [detaljnije]

 • 25.09.2013

  Završena je kampanja "PRIČA MESECA"

  Završena je kampanja priča meseca, gde su članovi LIPE, od aprila meseca 2012. godine slali svoje životne priče sa posebnim osvrtom na period u toku lečenja i nakon lečenja.

  [detaljnije]

 • 15.09.2013

  Obeležen svetski dan borbe protiv limfoma 2013

  Udruženje obolelih od limfoma LIPA i ove godine, kao i prethodnih šest, obeležilo je Svetski dan borbe protiv limfoma. Cilj ovogodišnje akcije "NARANDŽASTO JE U MODI-jedi narandžasto, nosi narandžasto i razmišljaj narandžasto", bio je da se raznim aktivnostima skrene pažnja javnosti na ovu opaku i vrlo čestu bolest, na simptome bolesti ali i na zdraviji način ishrane i redovnu fizičku aktivnost kao jedini vid prevencije od ove bolesti.

  [detaljnije]

 • 25.08.2013

  Kampanja "Vreme je da saznaš" u VTŠ u Nišu

  U okviru kampanje "Vreme je da saznaš", članovi našeg udruženja održali su jedno kraće predavanje i prezentaciju studentima Više tehničke škole u Nišu. Studenti i nastavno osoblje, ovom prilikom dobili su pregršt korisnih informacija o radu udruženja, limfomu, simptomima bolesti i savremenim terapijskim opcijama.

  [detaljnije]

 • 06.08.2013

  Informacioni list za lekare opšte prakse

  Udruženje obolelih od limfoma LIPA, u saradnji sa renomiranim stručnjacima iz oblasti hematoonkologije, napravilo je informacioni list za lekare opšte prakse sa algoritmom za brže i uspešnije dijagnostikovanje limfoma.

  [detaljnije]

 • 21.07.2013

  U julskom broju Lymphoma Coalition Member Newsletter članak o udruženju obolelih od limfoma LIPA

  Još jedna potvrda da trud svih nas u Udruženju nije uzaludan, jeste i članak o našem udruženju u julskom broju Lymphoma Coalition Member Newsletter-a u sekciji "Best Practices".

  [detaljnije]

 • 23.04.2013

  KAMPANJA "VREME JE DA SAZNAŠ"

  Možda je za sada jedina opcija za ranije otkrivanje limfoma rad na edukaciji i informisanosti javnosti o limfomu.

  [detaljnije]

 • 22.04.2013

  LIPA na 5. internacionalnoj razmeni iskustava udruženja pacijenata

  Na nedavno održanoj petoj internacionalnoj razmeni iskustava udruženja pacijenata (IEEPO) u organizaciji farmaceutske kompanije ROCHE, u Cirihu, Švajcarska, prisustvovalo je i naše udruženje.

  [detaljnije]

 • 22.04.2013

  AKCIJA "PRIČA MESECA" SE PRODUŽAVA

  Akcija „Priča meseca“ biće produžena još par meseci, jer želimo da prikupimo još inspirativnih priča.

  [detaljnije]

 • 25.03.2013

  Prednosti vitamina D u sprečavanju nastanka kancera

  Vitamin D je jedan od nekoliko vitamina koji su organizmu neophodni kako bi on ostao zdrav. Takođe ovaj vitamin ima veliku ulogu u smanjenju rizika od kancera, što je utvrđeno kroz nekoliko sprovedenih studija. Richard Goldberg, MD, jedan od učesnika u studiji govori o tome šta bi ljudi trebalo da znaju o vitaminu D.

  [detaljnije]

 • 30.01.2013

  Rak - Mitovi protiv istine

  Nedovoljna informisanost i nizak nivo svesti o raku i važnosti prevencije su velika prepreka ranom otkrivanju i uspešnom lečenju raka.

  [detaljnije]

 • 01.10.2012

  Svetski dan borbe protiv limfoma 15.09.2012

  LIPA je i ove godine kao i prethodnih 5 godina obeležila Svetski dan borbe protiv limfoma. Informisanost javnosti o limfomu u Srbiji je na izuzetno niskom nivou, pa shodno tome, LIPA je uložila sve napore da tu situaciju promeni.

  [detaljnije]

 • 01.10.2012

  Lipa u štampanim medijima

  Ove godine Svetski dan borbe protiv limfoma bio je izuzetno medijski propraćen. Pogledajte članke Politike i Informera.

  [detaljnije]

 • 01.09.2012

  Revolucionarni tretman matičnim ćelijama

  Dva pacijenta koja su se suočila sa smrću posle neuspelih tretmana, ipak su spašeni i sada se osećaju dobro nakon transplantacije matičnim ćelijama.

  [detaljnije]

 • 01.09.2012

  Samo zračna terapija nije najbolja opcija za početni stadijum folikularnog limfoma

  Studija u koju je u toku 10 godina bio uključen 471 pacijent sa folikularnim limfomom, pokazala je da kod pacijenata sa početnim stadijumom ove bolesti samo zračna terapija nije najbolje rešenje.

  [detaljnije]

 • 01.09.2012

  Dijabetes povezan sa hematološkim malignitetima

  Pacijenti sa dijabetesom tipa 2 imaju 20 odsto veći rizik za dobijanje nekih krvnih kancera kao što su non-Hodgkin limfom, leukemije i mijelom.

  [detaljnije]

 • 01.09.2012

  Zna se uzrok t-ćelijskih limfoma?

  Na Mayo klinici je završena prva svetska podrobna analiza perifernih–ćelijskih limfoma. Ova genetska anliza će otkriti tajne jednog slabo razumljivog i veoma agresivnog oblika limfoma.

  [detaljnije]

 • 07.04.2012

  Priča meseca

  Udruženje LIPA započinje akciju "PRIČA MESECA", gde ćemo svakog 10.-tog u mesecu, počev od ovog meseca, objavljivati po jednu priču naših članova, ljudi koji su se izlečili ili se trenutno leče. Nadamo se da će te priče pune optimizma, nade i hrabrosti olakšati put do izlečenja, svima koji se sada leče!!!

  [detaljnije]

 • 02.03.2012

  Srcem za Danila

  Udruženje obolelih od limfoma LIPA je odlučilo da se pridruži humanoj akciji za pomoć Danilu, koju je započeo Savez Studenata Univerziteta u Nišu, donacijom privezaka u obliku srca, koje će u dogovoru sa našim Udruženjem članovi SSUN prodavati, a sav prilog će zatim uplatiti na račun za pomoć obolelom Danilu.

  [detaljnije]

 • 27.02.2012

  Pomozimo Danilu

  Dvadesetpetogodišnji nišlija Danilo Đorđević boluje od retke limfoblastne leukemije, a za lečenje u Nemačkoj potrebno mu je 230.000 evra. Danilo je završio prehrambenu tehnologiju, a razboleo se pre osam meseci.

  [detaljnije]

 • 23.02.2012

  Uspešan početak Lymphoma Coalition u 2012.godini

  Udruženje Lymphoma Coalition je veoma uspešno i aktivno započelo 2012.-tu godinu. Novi pristup i način rešavanja zajedničkog problema svih nas širom sveta, a to je podizanje informisanosti i svesti javnosti o limfomu, je veća dostupnost najnovijih informacija o najsavremenijim tretmanima i terapijama za pacijente koji se leče od limfoma i to od strane najvećih svetskih stručnjaka iz ove oblasti.

  [detaljnije]

 • 14.02.2012

  Priča o kašikama

  Pročitajte priču o kašikama Kristine Mizerandino, koja boluje od lupusa.

  [detaljnije]

 • 13.01.2012

  Donirane knjige Hematološko-Onkološkoj klinici KC Srbije

  Naše Udruženje je doniralo 300 knjiga u protvvrednosti od 50.000 rsd, Hematološkoj klinici kliničkog centra Srbije. Aktivistkinja Vera Radivojević je predala knjige kabinetu direktorke klinike Prof. Boljani Mihaljević.

  [detaljnije]

 • 24.12.2011

  Srećni praznici

  Svim svojim članovima, njihovim porodicama, svim ljudima koji su podržali i pomogli rad našeg Udruženja u protekloj godini želimo srećnu i zdravu 2012!!!

  [detaljnije]

 • 23.12.2011

  Hoće li biti vakcine za hematološke malignitete

  Preko 30000 naučnika iz čitavog sveta, je decembra 2011, u Nju Orleansu, na godišnjem sastanku američkog društva hematologa (ASH), raspravljalo o tome da li je moguće i na koji način se uspešno boriti protiv hematoloških maligniteta i bolesti krvi ...

  [detaljnije]

 • 01.11.2011

  Lipinu akciju podržale i Mirjana Bobić Mojsilović i Trejsi Ševalije

  Nakon osam dana, završena je najveća smotra knjige. Međunarodni Sajam knjiga u Beogradu, koji je održan 56. put, gde je i naše Udruženje LIPA imalo svoj štand na kome su ljudi mogli da donose knjige i na taj način podrže našu akciju prikupljanja knjiga za hospitalizovane pacijente. I ovoga puta se pokazalo kako i u teškim vremenima i knjige ali i humanost ne izlaze iz mode ...

  [detaljnije]

 • 16.09.2011

  Obeležen svetski dan borbe protiv limfoma

  U Nišu, 15. septembra, na Trgu Svetog Save, obeležen je Svetski dan borbe protiv limfoma. Tom prilikom održan je koncert grupe EL DORADO, koji su pomogli i profesionalci plesnog studija PRIMAVERA...

  [detaljnije]

 • 06.09.2011

  Humanitarni koncert povodom svetskog dana borbe protiv limfoma

  15.09.2011 godine, u organizaciji Lipe, u parku Svetog Save u Nišu, održaće se humanitarni koncert povodom svetskog dana borbe protiv limfoma...

  [detaljnije]

 • 05.09.2011

  Uzrok limfoma još uvek nepoznat!

  Jedno od najčešće postavljanih pitanja, od pacijenata, bez obzira iz koje zemlje dolaze, jeste kako sam dobio limfom? Do sada odgovor na ovo pitanje nije mogao da se dobije, ali 10-godišnja istraživanja u okviru International Lymphoma Epidemiology Consortium (InterLymph) dovela su do nekih vrlo interesantnih i korisnih rezultata...
  [detaljnije]

 • 19.05.2011

  LIPA na trećem nacionalnom seminaru za zastupnike prava pacijenata u Nišu

  Seminar za zastupnike prava pacijenata, održan u Nišu 19. maja 2011. u zgradi Filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje za Niški okrug u organizaciji Inicijative Snaga pacijentima okupio je više od 50 učesnika. Seminari za zastupnike prava pacijenata namenjeni su predstavnicima udruženja pacijenata, samim pacijentima i njihovim rođacima i prijateljima koji ih podržavaju i pomažu u radu udruženja. Pokrovitelji Seminara su Ministarstvo zdravlja i Republički zavod za zdravstveno osiguranje...
  [detaljnije]

 • 10.05.2011

  "Lepota"

  Članovi udruženja LIPA, i MAKE UP STUDIO "Jelena Đorđević" održale su šminkanje žena koje su bolovale od raka, u sredu 20.aprila 2011.godine u prostorijama make up studija "Jelena Đorđević", sa početkom u 11h, i zajedno poslali poruku da se svaka maligna bolest može pobediti...
  [detaljnije]

 • 02.05.2011

  Lymphoma Global Survey Analysis 2010

  Istraživanje u 2010-oj godini vezano za limfom je sprovedeno tokom jula i avgusta na više od 1700 pacijenata i udruženja pacijenata širom sveta. Cilj istraživanja je bio da se dobije bolji uvid u tri glavne oblasti zbog koje LC oseća sve veću zabrinutost...
  [detaljnije]

 • 12.04.2011

  "WIKI LEAKS" za pacijente

  ECPC nastavlja da traži odgovore na pitanja pacijenata obolelih od raka. Zbirka odgovora naziva se WIKI LEAKS ZA PACIJENTE. Odgovore na ova pitanja dao je gospodin Dalli u ime Evropske komisije. Pitanja su postavljali mnogi pacijenti u EU, a vezana su za klinička ispitivanja, cene lekova, skrining, ishranu, prevenciju, primarnu zdravstvenu zaštitu...
  [detaljnije]

 • 10.04.2011

  Novosti - Kancer

  Studija u Americi je pokazala da izloženost duvanskom dimu , direktno ili indirektno samo jednom,može da ima potencijalno ozbiljne i dugoročne negativne posledice. Duvan stvara ćelijska oštećenja i upale respiratornog sistema. Duvanski dim sadrži na stotine kancerogenih jedinjenja i oštećuje DNK...
  [detaljnije]

 • 14.03.2011

  SAD: Tom Bidwell preživeo limfom, ove godine u nominaciji za Oskara

  Tom Bidvel je dobio rak kada je imao 15. Ove godine je njegov kratki film WISH 143 ušao u trku za Oskara.
  Pre nešto više od deset godina, Tom Bidvel, tinejdžer, koji je pisao ljubavnu poeziju suočavao se sa neizvesnom budućnošću. Sa 15 godina otkrili su mu rak u ramenu veličine narandže, i dijagnostikovali Non Hodgin limfom. Niko nije mogao da da ohrabrujuće prognoze. Ne čudi što su njegove pesme tada bile gorke, pune ljutnje, čežnje i boli...
  [detaljnije]

 • 06.03.2011

  Međunarodni sastanak za udruženja pacijenata, Frankfurt 2011

  2. i 3. marta 2011. godine, u Frankfurtu, je održan međunarodni sastanak za predstavnike organizacija pacijenata, pod pokroviteljstvom kompanije "Roche". Cilj sastanka je edukacija učesnika, kako bi poboljšali rad svojih organizacija. U radu ovog sastanka su učestvovali predstavnici iz 30 zemalja sa 6 kontinenata. Najviše učesnika je bilo iz Evrope, zatim Severne Amerike, Azije...
  [detaljnije]

 • 04.03.2011

  Novosti - Kancer

  Uzimanje 2.2g ribljeg ulja dnevno kod pacijenata koji primaju neku vrstu hemioterapije, sprečava prekomerni gubitak težine, utvrđeno je najnovijim studijama.
  [detaljnije]

 • 23.02.2011

  Istraživanja o online prodaji lekova u EU

  "Dajemo 70% popusta na sve lekove", ili "Naša online apoteka prodaje širok asortiman lekova po povoljnim cenama", mnoge internet apoteke koje vrše prodaju preko raznih sajtova, navode ovakve i njima slične tvrdnje. Ova obećanja zvuče naročito privlačno za one pacijente čije bolesti zahtevaju tretmane sa specijalizovanim i skupim lekovima, uključujući i lekove za rak.
  [detaljnije]

 • 20.02.2011

  Mart - mesec borbe protiv raka

  Maligni tumori predstavljaju, posle bolesti srca i krvnih sudova, najčešći uzrok umiranja kako u svetu tako i u našoj zemlji. Prema procenama Svetske zdravstvene organizacije, danas preko 25 miliona ljudi u svetu živi sa rakom. Svake godine u svetu se registruje ...
  [detaljnije]

 • 02.02.2011

  Uklanjanje limfnih čvorova zahvaćenih kancerom nije uvek najbolja opcija

  Hiruško odstranjivanje limfnih čvorova koji su zahvaćeni rakom, kod žena obolelih od raka dojke, je praksa, ali studije sprovedene u USA, pokazuju ...
  [detaljnije]

 • 20.12.2010

  Srećna Nova 2011!

  LIPA Vam želi srećne Božićne i Novogodišnje praznike i uspešnu i zdravu 2011!
  [detaljnije]

 • 17.12.2010

  Pilot projekat EU

  Početkom 2011. godine EU će započeti pilot projekat za aktivnije i zdravije starenje. Ovaj projekat podrazumeva socijalne inovacije koje će doprineti boljem kvalitetu života i sprečavanju bolesti ... [detaljnije]

 • 11.12.2010

  Okrugli sto o malignitetu

  U petak 10.decembra 2010. godine u Palati "Srbija" održan je NACIONALNI OKRUGLI STO O MALIGNITETU, u okviru realizacije nacionalnog programa "Srbija protiv raka" ... [detaljnije]

 • 05.12.2010

  LIPA postala član ECPC-a

  LIPA je postala član ECPC-a European Cancer Patient Coalition, koja je osnovana 2003. godine ... [detaljnije]

 • 30.09.2010

  Srbija oboleva od limfoma

  Sve više građana Srbije oboleva od limfoma, maligne bolesti limfnog sistema, a veliki značaj u lečenju daju lekari opšte prakse, jer je prve simptome veoma teško prepoznati kako bi se adekvatno započela terapija ... [detaljnije]

 • 28.09.2010

  LIPA na kongresu opšte medicine

  Članovi "LIPE", udruženja obolelih od limfoma su 27. septembra učestvovali na kongresu opšte medicine u Beogradu ... [detaljnije]

 • 15.08.2010

  Prva banka matičnih ćelija u Srbiji

  Možda pojedincima priča o ovoj grani medicine deluje kao naučna fantastika, ali je činjenica da mame i tate kod nas već tri godine imaju mogućnost da posle rođenja deteta privatnim bankama ostave na „zaveštanje“ matične ćelije ... [detaljnije]

 • 10.08.2010

  Hepatitis B i rizik od limfoma

  Osobe zaražene virusom hepatitisa B su gotovo dvostruko izloženije riziku obolevanja od non-Hodžkin limfoma (vrste raka krvi), nego one koje nisu zaražene tim virusom, utvrdio je međunarodni tim stručnjaka ... [detaljnije]