Novosti / 01.10.2012

Svetski dan borbe protiv limfoma 15.09.2012

LIPA je i ove godine kao i prethodnih 5 godina obeležila Svetski dan borbe protiv limfoma. Informisanost javnosti o limfomu u Srbiji je na izuzetno niskom nivou, pa shodno tome, LIPA je uložila sve napore da tu situaciju promeni. Samo dobra medijska propraćenost nekog događaja je preduslov da se nivo svesti javnosti o nekom problemu, u ovom slučaju o limfomu, simptomima i prevenciji, podigne.

LIPA je povodom Svetskog dana borbe protiv limfoma organizovala konferenciju za novinare u Medija centru u Beogradu 12.09.2012 (snimak konferencije i fotografije možete videti ovde), gde smo prezentovali rezultate globalne ankete koja je sprovedena u 51 državi sveta, a u kojoj je učešće uzelo 1606 pacijenata.

Na jutarnjem programu RTS-a istog dana gostovala je Doc dr Milena Todorović sa hematološke klinike KC Srbije i Kocić Maja član Udruženja LIPA. O ovoj temi se govorilo i u trećem Dnevniku RTS-a 12.09.2012 (snimak možete videti ovde) i u Nacionalnom dnevniku na RTV Pink istog dana (snimak možete videti ovde).

15.09.2012. u emisiji „Svet zdravlja“, koja se emituje na drugom kanalu RTS-a od 12h i 10 minuta, išao je prilog o bolesti, radu Udruženja i tome koliko je obolelom bitna podrška porodice, a učešće su uzele Doc dr. Milena Todorović, Vesna Sibinović (član porodice lečenog pacijenta) i Maja Kocić (član Udruženja i lečeni pacijent).

Štampani mediji (Politika, Informer…) pisali su o ovoj temi.